Svet
23717 ogledov

Spala v šotoru, sledil je šok

Tudi dopustovanje v šotoru ali prikolici vas z vsemi dodatki ne bo prišlo ravno Žurnal24 main
24-letna ženska z notranjosti Hrvaške si bo letošnje zgodnje kampiranje zapomnila za vedno.

Ugriz kače | Avtor: Marijan Močivnik Marijan Močivnik
24-letnica je kampirala v parku Musapstan pri Zadru. V noči s petka na soboto jo je, medtem ko je mirno spala v svojem šotoru, ugriznila kača, piše Zadarski list.

Zaradi ostre bolečine se je mlada ženska prebudila in opazila kačo, kako leze iz šotora. Pomoč je poiskala v zadarski bolnišnici, kjer so jo sprejeli na opazovanje. Kot je ocenila zdravnica, ki jo je sprejela, ni šlo za ugriz strupenjače, ali pa ji po ugrizu ni vbrizgala velike količine strupa.

Na območju Zadra je to prvi zabeležen primer ugriza kače letos. Pri nas smo imeli dva takšna primera že v začetku meseca; gad je ugriznil planinca na Krnu, modras pa v Tolminu delavca pri sečnji v gozdu.

helikopter Dva moška Slovenija S helikopterjem na pomoč. Ugriz kače. Strupenjače Kače doma Vizita za živali Ali kačam res odstranijo strup?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Pepe007 09:47 23.maj 2018.

    Jaz sem kačo v šotoru imel v kampu ob Kolpi. V Sloveniji, da ne bo pomote gleda na prejšnje nestrpne komentarje.

  • alen04 09:28 23.maj 2018.

    Nikoli nam nji šlo tako slabo, da bi dopustovali na Hrvaškem.

  • Žurnalček 09:25 23.maj 2018.

    Samo Čehi in Slovenci lahko kampirajo na področjih , kjer je potekala med vojno razmejitvena črta ! Samo bedaki iz teh držav ! Ička je imela srečo , da jo je pičila kača , lahko bi šotor postavila v minskem ...prikaži več polju ! Mutapstan je bil chek poin Charli med vojno !