Svet
17 ogledov

Španski kralj: Lovil slone, zlomil kolk

Juan Carlos ima tri zakonske otroke. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Španski kralj Juan Carlos je moral danes na nujno operacijo kolka, ki si ga je zlomil med lovom na slone v Bocvani, je sporočila kraljeva palača v Madridu. 74-letni španski kralj se je v domovino vrnil danes ponoči, operirali pa so ga zjutraj v bolnišnici San Jose v Madridu.

Šanski kralje je zlom kolka na treh mestih, kar je tudi posledica artritisa. Zdravniki so mu zdaj izvedli rekonstrukcijo kolka in vstavili implantant. V bolnišnici naj bi ostal vsaj deset dni.

Kralj se je poškodoval v petek dopoldne pri padcu po stopnicah v hiši, kjer je bival med svojim zasebnim obiskom v Bocvani. Kot so pojasnili v Bocvani, je bil španski kralj na severu države v območju Okavango. "Lovil je slona. Imel je dovoljenje," je pojasnil predstavnik tamkajšnjih oblasti.

Po poročanju španskih časnikov je Juan Carlos, strasten lovec, pogost gost Bocvane, kjer so velika lovišča divjadi. Bocvana velja tudi za glavno destinacijo lova na slone.

Slab teden za špansko monarhijo

Tokratna operacija je za španskega kralja že četrta v zadnjih dveh letih. Maja 2010 so mu iz pljuč odstranili benigen tumor, junija lani so mu vstavili umeten kolenski sklep na desni nogi, septembra lani pa so mu operirali ahilovo tetivo.

Novembra lani je kralj na neki uradni slovesnosti nosil tudi temna očala, s katerimi naj bi skušal zakriti modrico na očesu. Kot so tedaj pojasnili iz palače, se je kralj poškodoval, "ko ga je udarila kljuka na vratih".

Da ta teden ni bil ravno naklonjen španski kraljevi monarhiji, pa mediji spominjajo tudi na torkovo novico, da se je 13-letni vnuk kralja Juana Carlosa, Felipe Marichalar Borbon ustrelil v nogo s šibrovko.

Komentarjev 5
  • reider 20:26 15.april 2012.

    gdor drugemo jamo koplje sam vanjo pade! Dolga je šiba božja

  • izRODEk 21:33 14.april 2012.

    "človeka", ki je pripravljen brutalno ustreliti slona, je treba nemudoma usmrtiti! strel v glavo in še enega, da ne bo dvoma!morilec!!