Svet
12 ogledov

Španski tožilec napoveduje, da bo še huje

Japonska talca EPA
Javier Zaragoza napoveduje, da se je islamski terorizem šele dobro začel.
"Islamistični terorizem se šele začenja. To je pojav, ki se neizmerno hitro razvija in je trenutno na vrhuncu, v polnem razmahu. Potrebno bo ogromno napora in zagotovo bo minilo veliko časa, preden bo ta pojav zaustavljen," napoveduje španski tožilec Javier Zaragoza. 
 

Kot glavni tožilec oddelka za boj proti terorizem na tamkajšnjem Nacionalnem sodišču je med drugim vodil postopek proti osumljencev za teroristični napad v Madridu leta 2004, v katerem je bilo ubiti 191 ljudi. Že leta pa podrobno spremlja delovanje terorističnih organizacij in pri tem opaža, da bi se trenutno najbolj zloglasna Islamska država (IS) priključila Al Kaidi, ustanovljeni v 90. letih.

"Trenutno IS in Al Kaida delujeta na različnih nivojih, a zelo hitro lahko postaneta komplementarni. resnično se bojim, da se bosta slej kot prej združili," opozarja Zaragoza v intervjuju za francosko tiskovno agencijo Presse.

Tožilstvo sicer vodi postopke proti 60-im domnevnim islamskim skrajnežem, ki so zaradi suma terorističnega delovanja v priporu.

 

Komentarjev 4
  • depresija 22:16 17.februar 2015.

    Če prašaš Janšo? Murgle!

  • Avatar čavez
    čavez 22:02 17.februar 2015.

    Napaka.

  • janez 21:48 17.februar 2015.

    Naša izprosnost.