Svet
10049 ogledov

Spet tragedija: Novo streljanje, ubil štiri ljudi, sledilo je tole ...

streljanje Uvalde Teksas Profimedia
Za zdaj neidentificirani strelec je v sredo v Tulsi v ameriški zvezni državi Oklahomi vstopil v eno od poslopij zdravstvenega centra St. Francis in začel streljati s pištolo ter puško. Ubil je štiri ljudi, več pa jih ranil. Pred posredovanjem policije se je ubil.

Policija, ki ni identificirala smrtnih žrtev in storilca ter uvodoma ni mogla potrditi natančnega števila ranjenih, ne pozna motiva za napad.

Policija je sicer posredovala hitreje kot prejšnji teden v teksaškem Uvaldeju, ko je 18-letnik v osnovni šoli ubil 19 otrok in dve učiteljici, policisti pa so skoraj uro čakali pred učilnico, v katero se je zaprl, preden so posredovali. Od začetka napada do usmrtitve strelca je potekla ura in pol.

Bela hiša je sporočila, da je predsednik ZDA Joe Biden obveščen o zadnjem napadu in je lokalni skupnosti ponudil pomoč zvezne vlade. Biden je doslej obiskal že newyorški Buffalo, kjer je 18-letni rasist pred dvema tednoma ubil deset temnopoltih ljudi, ter prejšnji teden tudi Uvalde.

Biden sicer poziva k zaostritvi zakonodaje glede orožja, a to zaenkrat zaradi nasprotovanja republikancev ni mogoče.

Od začetka januarja je bilo v ZDA 12 strelskih napadov s po najmanj štirimi smrtnimi žrtvami. Vsega skupaj je od začetka leta v takih napadih umrlo 76 ljudi. Strelcev ta statistika žrtev ne zajema.

 
Komentarjev 4
 • Ender3 11:55 02.junij 2022.

  In ta ameriška družba prodaja svojo demokracijo drugim. Vse slabe stvari prihajajo od njih, krivijo pa druge.

 • Avatar Antikrist1
  Antikrist1 11:13 02.junij 2022.

  Rest in pieces!

 • Avatar Syn
  Syn 10:49 02.junij 2022.

  Prava brihta.. 🤦🏻‍♂️ Kolko si star? 10?