Svet
34 ogledov

Spil liter konjaka, nato ubil Tijano

tijana juric 24sata
V Srbiji žalujejo. Pogreb kruto umorjene 15-letnice bo v njeni domači Subotici danes popoldne. Profil morilca: če ga ne bi prijeli, bi postal množični morilec.

Dan žalovanja na celotnem območju Subotice, domačega mesta kruto umorjene 15-letne Tijane Jurić, ki jo je med vračanjem z igrišča najprej ugrabil, potem pa zadavil mesar Dragan Đurić iz Surčina, ki je umor tudi priznal. Prijatelji in znanci najstnice ter ostali meščani se že od sinoči zbirajo v centru mesta, kjer polagajo cvetje in prižigajo sveče v Tijanin spomin.

Popustil pod težo dokazov

Mesar iz Surčina sprva ni priznal zločina, a je pod težo dokazov le popustil. Đurić je policistom razkril, kaj se je dogajalo tistega večera, ko je izginila 15-letna Tijana. "Spil sem liter konjaka in rakijo v kafiču in šel ven. Mislil sem, da sem slišal neko glasbo in nato sem srečal Tijano. Nisem niti vedel, kako ji je imel. Zbil sem jo z avtom, nakar je začela klicati na pomoč, policijo. Zamašil sem ji usta, jo udaril, da je utihnila in jo strpal v avtomobil," je začel svojo izpoved. Kasneje jo je zadavil z majico, po katero se je Tijana usodne noči vrnila na igrišče. 

"Đurić je Tijano zbil z avtomobilom na mestu, kjer sta bila najdena njena superga in umetni noht. Strpal jo je v vozilo in jo odpeljal do polja, ki ga je policija pregledala že na začetku preiskavu. Tam je dekle najverjetneje zadavil. Njeno golo telo je prestavil prtljažnik in se odpeljal 15 kilometrov stran proti Somboru, kjer jo je zakopal. Med potjo je odvrgel tudi njen mobitel," je za Blic dejal vir iz policije.

Po umoru k mami

Ko je Tijano zakopal, je storilec odpeljal nazaj v Surčin, kjer živi z materjo, in se v ponedeljek normalno odpravil na delo v mesnico. Policija mu je prišla na sled, ko so pregledali podatke z baznih postaj mobilnih operaterjev. Sumljiv jim je postal, ker je bila njegova številka aktivna v Bajmoku samo v noči, v kateri je izginila Tijana. 

Ko so ga pozvali na zaslišanje, Đurić ni razkril, da bi bil kakor koli povezan z dekletom. Po neuspešnem poligrafskem testu je sprva molčal. "Očitno je bilo, da gre za osebo z resnimi psihičnimi težavami. Zelo je agresiven, spominjal je na pravega psihopata, si izmišljal zgodbe. Ko pa smo ga soočili z dokazi, je pričel sodelovati in vse priznal," so povedali na policiji.  

"Postal bi srbski Jack Razparač"

V Srbiji se medtem sprašujejo, kako lahko človek kaj tako krutega stori praktično otroku. Kriminolog Zlatko Nikolić je za portal Blic povedal, da je Tijanin morilec težak sadist. "Družba takšnih patoloških oseb niti ne more prepoznati. Če ga policija ne bi prijela, bi najverjetneje nadaljeval z umori, dokler ne bi postal srbski Jack Razparač," meni kriminolog.

Po njegovih besedah se morilci mladih deklet nad njimi izživljajo zaradi lastnega občutka nemoči. "Ko se spravijo nad šibkejše, njihovo trpljenje občutijo kot svojo lastno moč." Kriminolog pojasnjuje, da takšni ljudje svoje patološke potrebe po sadističnem izživljanju dolgo potiskajo vstran, dokler se temu ne morejo več upreti.

Kriminolog je povedal, da je morilec v "kategoriji grizlija", težak več kot 100 kilogramov, medtem ko je pokojna Tijana tehtala le 47 kilogramov. "Najprej jo je poškodoval, kot lovec srno, jo spravil v avtomobil, odpeljal stran od ceste, se nad njo izživljal, da bi jo na koncu ubil."

Morilec je umor priznal; ali je nesrečno deklico pred tem tudi posilil, bo pokazala obdukcija, je napovedala policija. Rezultati obdukcije javnosti še niso poznani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.