Svet
10 ogledov

Spletna omrežja delajo čudeže za umirajočega dečka

Dorian Murray Facebook
“Očka, veš, kaj si želim, preden odidem v raj?” Starši dečka so bili pri štirih letih soočeni s tem, da je fantek zbolel za rakom. Pri osmih mu več ni pomoči. Spletna omrežja zanj delajo čudež.

8-letni Dorian Murray boleha za akutno obliko raka na mišicah, ki je napredoval že do te mere, da so zdravniki že skoraj obupali. Namesto, da bi ves čas preživeli v bolnišnicah, so se njegovi starši odločili, da svojega sina odpeljejo domov. Starša si želita le, da bi bilo dečku kar se da udobno v kratkem času, ki mu še ostaja. Njegovo stanje prek spletnih omrežjih spremljajo številni sledilci širom sveta.

Želel bi biti slaven na Kitajskem,” je rekel Dorian svojemu očetu. “Na Kitajskem?” je vprašal oče. “Ja, ker imajo tisti most,” je odgovoril 8-letnik. “A, misliš Kitajski zid,” je odgovoril oče. Pogovor sta starša omenila na spletnih omrežjih, kar je pognalo pravi plaz odgovorov. Facebook profil družine je postal zatrpan s fotografijami iz različnih predelov Kitajske, ljudje na fotografijah pripisujejo “D-strong” (D-močan).

Plaz je sprožila Liu Ping, izvršna direktorica kitajske krovne turistične organizacije, ki je v torek na spletu našla objavo Dorianove družine. Odšla je do Kitajskega zidu, se tam fotografirala, in to objavila na zidu profila družine. Za podobno potezo je prosila tudi nekaj ostalih turistov, ki so se mudili v bližini.

 
Objavil/a Song Yun dne 12. januar 2016

Zdaj objave dežujejo iz vseh delov Kitajske; državna agencija Hinhua je sporočila, da so fotografije z oznako Dstrong prišle iz Pekinga, Šanghaja, Hangzouja. Otroci pozirajo pred svojimi vrtci, svoje je dodal tudi kitajski ambasador v ZDA.

Pravijo, naj se borim. Verjamejo vame. Lepo je vedeti, da me pozna toliko ljudi in da me podpira,” je za lokalno TV postajo povedal bolni deček.

Zdravniki so mu četrto fazo raka diagnosticirali pri štirihletih, z diagnozo živi že pol svojega življenja. Prestal je šest operacij, 53 terapij z radiacijo in 27 tednov kemoterapije, preden je bolezen prešla v remisijo leta 2013. Pol leta kasneje se je fantkovo stanje spet poslabšalo. Prejšnji mesec so staršema zdravniki povedali, daje bolezen napredovala do te mere, da je velika verjetnost, da fantku ni več pomoči.

Vsa ta zdravila, vse, kar smo že prestali. Včasih, ko zapre oči, na trenutek izgleda kot ostareli človek. To je preveč. Preveč za izdržati,” je novinarjem Washington posta povedal dečkov oče. Fantku bolečino lajšajo tudi objave ljudi, ki se jih je dotaknila njegova želja. Torej da bi rad bil slaven na Kitajskem. 

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:10 17.januar 2016.

    izdržati? To mi ne zveni pravilno...brez prvega i-ja mogoče?

  • Vesoljec 13:08 16.januar 2016.

    Facebook mu pri tem ne more pomagati.

  • mph 12:49 16.januar 2016.

    Boga ni, nebes tudi ne, ... bi pa si želel, da bi bila za take.