Svet
15 ogledov

Spletna stran za mlade volilce

Andrew Mangino verjame v projekt Scoop08. Žurnal24 main
Nova spletna stran Scoop08.com bo s pomočjo študentov o predsedniški kampanji obveščala mlade volilce. Ti so se namreč v preteklosti pokazali kot precej apatični.
Leto pred ameriškimi predsedniškimi volitvami so mladi volilci v ZDA odločeni uravnotežiti svoje udejstvovanje v politiki z ambiciozno otvoritvijo spletne novičarske strani. Scoop08.com, ki začne z delovanjem 4. novembra, bo po mnenju ustanoviteljev prva spletna stran, ki bo uporabila moč študentov iz vseh ZDA z namenom spremljanja predsedniške kampanje. Na spletno stran nameravajo z video izseki in blogi privabiti predvsem mlade volilce.

"Opazili smo praznino, ko govorimo o študentskem novinarstvu, ki bi lahko imelo vpliv na pomembna zadeve," je povedal 17-letni soustanovitelj spletne strani, Alexander Heffner. Na vprašanje, ali bodo študentje, ki bodo za spletno stran delali zastonj, zdržali do 4. novembra 2008, drugi soustanovitelj Andrew Mangino odgovarja: "Vsi so zares predani k temu. Temu projektu bodo namenili svoj čas zato, ker je to trenutek v zgodovini, ko je kaj takega možno."

Po raziskavi Centra za informacije in raziskave v civilnem učenju in angažiranju Univerze v Marylandu bodo ljudje, stari med 18 in 29 let, leta 2008 sestavljali četrtino ameriškega volilnega telesa, kar je za 4 odstotne točke več kot leta 2006. Ta številka bi lahko narasla na 33 odstotkov do leta 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.