Svet
54311 ogledov

Spletna trgovina, priljubljena pri Slovencih, zapira vrata

Book Depository Profimedia
V drugi polovici meseca za vedno ugaša spletna stran Book Depository, ki je priljubljena tudi med Slovenci.

Spletna trgovina Book Depository s 26. aprilom ugaša. Naročila sprejemajo le še do 26. aprila do 12. ure po britanskem času, prejeta naročila pa bodo dostavljali do 23. junija 2023. "Dostavljanje vaših najljubših knjig od leta 2007 nam je bilo v veselje," so zapisali. 

Knjige, za katere so posamezniki plačali prednaročilo in bodo izdane pred 26. aprilom, bodo dostavljene kot običajno, pravijo. Prednaročila za knjige, ki bodo izšle po tem datumu, ne bodo izvedena, kupcem pa bodo vrnili kupnino. 

Pod objavo na družbenem omrežju Twitter se vrstijo zapisi uporabnikov s celega sveta, ki izpostavljajo, da je bila spletna stran v veliko primerih njihov edini možni dostop do izbrane literature. Spletna trgovina Book Depository je namreč zagotavljala zastonj dostavo knjig v več kot 170 držav. Bralci so lahko izbirali med več kot 20 milijonov knjig z vseh področij. 

Spletno trgovino Book Depository je leta 2011 od ustanoviteljev Stuarta Feltona in Andrewa Crawforda kupil Amazon. V okviru krčenja poslovanja na določenih področjih so pri Amazonu že lani napovedali spremembe. Razlog za takšno odločitev tiči v "negotovih ekonomskih razmerah". Koliko ljudi bo zaradi tega ostalo brez dela, Amazon ne razkriva. Skupno – tudi v drugih segmentih – naj bi brez zaposlitve pri Amazonu ostalo več kot 18 tisoč ljudi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar zoo
    zoo 15:10 06.april 2023.

    Super sp. trgovina, hitra dostava, izbire koliko hočeš. Mi je prav žal, da se zapira.

  • bebo2 09:21 06.april 2023.

    nikoli slišal...

  • dusan72 05:18 06.april 2023.

    Priljubljena? Lahko, da sem neuk, ampak res nikoli slišal. A je to nekaj takega, kot naši "pomembneži", ki se pojavijo v eni oddaji Reality showa in jih nikakor ne moreš spregledati na cesti?