Svet
8 ogledov

Spletni zločinci za zapahi

Inšpektorji IOC so od kitajskih gostiteljev zahtevali prost dostop do interneta Žurnal24 main
Španska policija je v okviru svoje doslej najobsežnejše preiskave internetnih poneverb priprla 76 ljudi, ki so svoje tarče oškodovali za vfeč kot tri milijone evrov.

Nekateri osumljenci naj bi prek spleta prodajali predmete, kot so televizijski aparati in avtomobili. Ko so prejeli denar, so izginili, ne da bi kupcem dostavili dobrine. Drugi naj bi se nezakonito dokopali do kod za spletne bančne račune, nato pa so v svojo korist izpeljali finančne transakcije. Med priprtimi je največ Špancev, in sicer 47, priprtih pa je bilo tudi pet Ukrajincev, pet Gvinejcev, štirje so bili Romuni, dva Rusa in dva Maročana.

Policija je sporočila, da število internetnih poneverb narašča, in sicer zaradi blagih kazni in pomanjkljive opreme za izvajanje preiskav. Ob tem je pozvala tudi, naj bodo uporabniki internetnih storitev pri spletnih transakcijah in nakupih čimbolj previdni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.