Svet
26 ogledov

Split: dva dni reševali mačko z drevesa

Reševanje mačke v Splitu.
1/6
Pixsell
V Splitu je potekala nekoliko nenavadna reševalna akcija. Iz 15-metrske ciprese so reševali mačko. Kljub temu, da je ta zgrešila reševalno mrežo, se pri padcu na tla ni huje poškodovala.

Mačko so skušali Splitčani rešiti že v soboto, a jim po štirih urah to ni uspelo. Žival je tako morala noč preživeti na cipresi, saj ni upala skočiti na tla.

Danes zjutraj so se prebivalci skupaj z gasilci in veterinarko spet zbrali in izbirali med več možnostmi za rešitev eno leto stare muce. Na koncu so poklicali gasilce in ti so z vodnim curkom mačko pregnali z drevesa.

Pod drevo so predtem postavili reševalno mrežo, a jo je mačka, ko je skočila z drevesa, zgrešila. Kljub 15-metrskem padcu je bila ta le lažje poškodovana in ni utrpela nobenega zloma, poroča 24sata.hr.

Mačko je že oskrbel tamkajšnji veterinar, sedaj pa se zastavlja vprašanje, kdo bo še naprej skrbel zanjo. "Prosimo prebivalce, da se javijo in vzamejo to prečudovito, pogumno muco, ki je doživela takšno travmo," je dejala Nasja, ki bi mačko rada vzela, a jo ne more, ker ima doma že eno žival.

Komentarjev 1
  • trimix 23:58 22.marec 2012.

    Ma za koji k.... je treba macko resevat z drevesa sploh? A je kdo od vas ze kdaj videl kak macji skelet na kaki veji?!?..NE!!!!...TOREJ!?!?!...se vsak macek je splezal tudi dol tako kot je splezal gor- le na miru jih ...prikaži več je treba pustit....