Svet
28 ogledov

Split naj bi dobil najvišjega Jezusa

Kerum (desno) se je kazni izognil. (Foto: 24sata) Žurnal24 main
Splitski župan Željko Kerum, znan po ekstravagantnih idejah, je iz žepa potegnil še eno: nad mestom bo zgradil največji kip Jezusa na svetu, visok 39 metrov.

Kip bi stal na hribu Marjana nad mestom. "Vse bom plačal iz svojega žepa," je dejal bogati župan, ki se v službo često pripelje s ferrarijem.

"Postavili ga bomo na mesto, kjer je bil napis Tito. Ni važno, kdo ga bo gradil, če ga bom jaz financiral," je dodal.

Po poročanju Jutarnjega lista ima Kerum sicer v načrtu tudi kip prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana, vendar pa bo prioriteta kip Odrešenika. "Jezus je nad Tuđmanom in vsemi in res ne vem, kdo bi imel karkoli proti Jezusu," je poskušal že v kali zatreti zavijanje z očmi hrvaške javnosti.

Za največji kip Jezusa brez vključenega podstavka s 36 metri trenutno velja kip v poljskem mestu Swiebodzin. Če bi bil vključen še piedestal, pa je najvišji tisti iz Cochabambe v Boliviji, ki meri v višino 40 metrov. Pred dnevi so sicer 37-metrski kip slovesno postavili tudi v Peruju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.