Svet
20 ogledov

Splitski mestni redarji bodo imeli kamere

redarji kamere split Printscreen
V Splitu bodo mestne redarje opremili s kamerami.

Ko ljudje vidijo vključeno kamero, se pomirijo in prvotni naval adrenalina mine, sta za Slobodno Dalmacijo povedala redarja Dario Malić in Zoran Slugan, ki sta novo napravo testirala. 

Cilj nabave kamer, ki jih bodo nosili na prsih, je zaščita redarjev pred neprimernih obnašanjem voznikov in pred neutemeljenimi pritožbami, pa tudi zaščita občanov pred nepravilnostmi redarjev, je povedal vodja redarstva Milan Amižić. Dodaja, da bo posnetek tudi materialni dokaz, ki bo veljal na sodišču. 

Kamero je mogoče pripeti na pas ali na srajco, baterija pa omogoča 24-urno snemanje, tudi nočno, z notranjega spomina pa posnetki na računalnik prenesejo z USB kablom. 

"Kamero je namesto pendreka in nas edina brani pred agresivnimi vozniki," je dejal Slugan, njegov kolega Malić pa pravi, da se mu v treh mesecih, odkar ima kamero, ni noben voznik zlagal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.