Svet
22 ogledov

Spolna vzgoja za 5-letnike

Nič več o čebelicah in rožicah, 5-letnikom je treba postreči z dejstvi! Bo to re Žurnal24 main
Na britanskem otoku naj bi po predlogu učni program za 5-letne otroke vseboval prve lekcije iz spolne vzgoje, 14-letnike pa naj bi poučevali glede starševstva.

V skladu s prenovljenim učnim programom, ki ga predlaga britanska vlada, naj bi se otroci, starosti od pet do sedem let, učili o fizičnih spremembah svojih teles od rojstva naprej, pa tudi o razlikah med deklicami in dečki.

V starosti od sedem do devet let naj bi se učili o puberteti in partnerstvu, nato pa v naslednjih dveh letih še podrobneje o človeškem razmnoževanju.

V Londonu eno izmed 62 deklet zanosi pred svojim 16. rojstnim dnevom.

Učni načrt za učence, stare od 11 do 14 let, vključuje teme različne spolne usmerjenosti, kontracepcije, nosečnosti, aidsa in ostalih spolno prenosljivih bolezni ter "pomembnosti poroke".

Predstavniki ministrstva za šolstvo verjamejo, da bo prenovljeni učni načrt preprečil številne najstniške starše na otoku, čeprav kritiki prenove opozarjajo, da je tanka linija med preprečevanjem najstniških nosečnosti in spodbujanjem mladih k seksualni aktivnosti.

Prenovljenega učnega načrta na otoku še niso sprejeli, za zdaj gre zgolj za predlagane spremembe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.