Svet
102 ogledov

Spolne zlorabe dečkov v begunskem taborišču

Žurnal24 main
Turške oblasti so potrdile, da je v begunskem taborišču na jugu države prišlo do spolnih zlorab 30 dečkov. Zlorabljal jih je delavec v taborišču, ki ga čaka sojenje.

Turški mediji so včeraj objavili zgodbo kar 30 dečkov, ki so kot begunci bivali v sirskem taborišču v mestu Gaziantep na jugu Turčije. Erk Acarer, novinar turškega časopisa Birgun, ki je razkril škandal, je za agencijo dpa povedal, da je do zlorab prihajalo tekom lanskega leta. Zlorabljeni dečki so bili stari od 8 do 12 let.

Turčija je pred razkritjem škandala to begunsko taborišče, v katerem je nameščenih okrog 19 tisoč beguncev, razglasila za zgledno urejenega. Oblasti so časnik Birgun, ki je razkril zlorabe, obtožile širjenja informacij zaradi nastrojenosti proti aktualnim oblastem. Državni urad Afad je pri tem poudaril, da zlorabljeni dečki dobivajo psihosocialno pomoč, delavca, ki jih je zlorabil, pa da čaka sojenje.

Do izbruha škandala prihaja po razkritju podobnega, ko so mediji razkrili zlorabe v provinci Karaman; otroke so spolno zlorabljali člani islamskih dobrodelnih organizacij, povezanih s turško vlado. Eden izmed teh je bil obsojen na zlorabljanje desetih otrok v starosti od 10 do 12 let; obsojen je na 508 let zaporne kazni. Sojenje je potekalo le en dan.

Komentarjev 5
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 22:47 13.maj 2016.

    Neverniki se prekleto zavedamo, da se takih stvari ne počne, verniki pa mislite, da vam je vse dovoljeno, banda pokvarjena katolibanska in muslimanska! Pred zid, pa šus!

  • Ferluci 15:47 13.maj 2016.

    Torej nevernikom oziroma ateistom je pa dovoljeno?

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:48 13.maj 2016.

    Muaslimani ali katoliki - isti šmorn pri najgnusnejših lumparijah!