Svet
433 ogledov

Spolno izkoriščanje beguncev

begunci EPA
Evropska unija je sprožila preiskavo delovanja ene izmed humanaitarnih organizacij zaradi domnevnega spolnega izkoriščanja beguncev v Grčiji.

Evropska komisija bo do nadaljnjega ustavila izplačevanje sredstev neimenovani organizaciji, so včeraj sporočili iz Bruslja. Kot poudarjajo v sporočilu, je njihova prva skrb dobrobit morebitnih žrtev, zaradi česar jim bodo nemudoma nudili ustrezno podporo. "Imamo ničelno toleranco do kakršnihkoli zlorab pravic in osebnostne integritete vseh beguncev in migrantov in tudi do kakršnekoli zlorabe sredstev," so zapisali.

Domnevnim dejanjem so po lastnih navedbah na sled prišli sami, o zadevi pa so že obvestili grške oblasti. Primer so predali tudi evropskemu protikorupcijskemu uradu Olaf.

Očitki o spornem delovanju v povezavi z begunci letijo tudi na Italijo, kjer naj bi mafija z vpletenostjo v upravljanje enega od begunskih taborišč zaslužila več milijonov evrov. Zadevo preiskuje italijanska policija, v torek zvečer pa je tiskovna predstavnica Evropske komisije dejala, da bodo preiskali, če primer zadeva tudi evropska sredstva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.