Svet
6 ogledov

Spolno napadli francosko novinarko

Francosko novinarko je med poročanjem v živo spolno nadlegovala skupina Egipčanov.

V Egiptu so spet napadli novinarko. Na trgu Tahrir v Kairu je tokrat skupina moških spolno nadlegovala francosko novinarko Sonio Dridi, ki dela za France 24.

Med poročanjem v živo se je za njenim hrbtom zbralo več mlajših moških, ki so jo začeli otipavati. Novinarko, ki bo napadalce tožila, je šele po nekaj minutah rešil prijatelj. Vodstvo televizije France 24 je sporočilo, da ostro obsojajo napad na novinarko in poudarilo, da mora biti novinarkam po vsem svetu omogočeno svobodno opravljanje poklica.

Novinarke v nevarnosti

Že novembra lani je skupina mladih med demonstracijami na zgoraj omenjenem trgu napadla novinarko France 3. Žensko so pretepli, ji s telesa strgali oblačila in jo spolno zlorabili. Pred tem je ameriška novinarka poročala, da so jo na trgu nadlegovali policisti. Najhujše pa je doživela Američanka Lara Logan, ki dela za CBS. Na dan, ko so se v Egiptu veselili odstopa predsednika Mubaraka, je njo in njeno ekipo napadla množica 200 moških. Novinarka je pozneje povedala, da so jo z rokami posilili.

V Egiptu pa se ne piše slabo le novinarkam, ampak vsem ženskam. Decembra 2010 je svetovno javnost šokiral video, ki je prikazoval, kako so egiptovski vojaki pretepli in slekli neko Egipčanko. Letos pa so demonstranti napadli več protestnic, ki je demonstrirali proti nasilju nad ženskami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.