Svet
7 ogledov

Spomin na žrtve Parade ljubezni

Osrednja dobro uro trajajočo žalna maša bo v evangeličanski cerkvi Salvatorkirch Žurnal24 main
V Duisburgu bo danes žalna slovesnost za 21 smrtnimi žrtvami Parade ljubezni, ki je potekala pred tednom dni. Po napovedih naj bi se je udeležilo več deset tisoč ljudi.

550 stolov je v cerkvi za žalno mašo rezerviranih za družinske člane umrlih in tistih, ki so bili na paradi poškodovani, ter med drugim za nemškega predsednika Christiana Wulffa, nemško kanclerko Angelo Merkel, nemškega zunanjega ministra Guida Westewelleja in predsednico deželne vlade Severnega Porenja-Vesfalije Hannelore Kraft.

Župana ne bo
Žalne maše v cerkvi se ne bo udeležil duisburški župan Adolf Sauerland, da ne bi s svojo prisotnostjo povzročil morebitne provokacije. Zaradi tragedije na Paradi ljubezni so mnogi odgovornost za pomanjkljive varnostne ukrepe na sami prireditvi pripisali mestnim oblastem. Številni so zaradi tega že zahtevali odstop župana.

Na Paradi ljubezni pred natanko tednom dni je umrlo 21 ljudi, več kot 500 jih je bilo ranjenih. Od tega jih je 25 še vedno v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.