Svet
13 ogledov

Sporna aplikacija, zaradi katere zanosite

Knocked App
1/3
Žurnal24 main
Šaljiva aplikacija za mobilne telefone za simulacijo nosečnosti, je v nekaj dneh postala ena najbolj priljubljenih, a hkrati sprožila obilico zgražanja.

Aplikacijo za iPhone s pomenljivim imenom Knocked App je izdelala in v spletno trgovino poslala avstralska družba Appy Dude. Uporabnik s fotoaparatom mobilnika posname fotografijo osebe v vnaprej določeni pozi, nato pa programček doda velik trebuh iz devetega meseca nosečnosti. S takšno fotografijo je nato mogoče presenetiti ali celo prestrašiti kolege.

Knocked App je po poročanju NDTV v času od 15. avgusta, ko je bila sprejeta v Applovo trgovino App Store, že postala številka ena po število naložitev, čeprav ni zastonj, saj mora zanjo uporabnik plačati 0,79 evra.

Orodje za psihično maltretiranje

Aplikacija pa se zdi vse prej kot zabavna različnim skupinam za načrtovanje nosečnosti, ki so poslale ogorčen poziv, naj se aplikacija umakne iz prodaje. To je nekaj povsem nesprejemljivega. Najstniška nosečnost je zelo resen problem in tako trivialen način pristopanja do tega gotovo ni koristno, pravi Joanne Ramadge, vodja avstralskega centra za spolni življenje in načrtovanje družine. Obenem je opozorila, da bo aplikacija bržkone postala orodje za pritiske in nadlegovanja med sovrstniki, saj jo bo marsikdo izkoriščal za razpošiljanje spremenjenih fotografij svojih sošolcev.

V družbi Appy Dude se branijo, da gre za popolnoma nedolžen programček, da pa so vnaprej pričakovali mešane odzive javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.