Svet
12 ogledov

Sporni posnetki odnesli poveljnika

(Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Poveljnik ameriške letalonosilke USS Enterprise Owen Honors je bil razrešen s položaja, potem ko so prišli na dan videoposnetki, ki jih je posnel, ko je bil še namestnik poveljnika letalonosilke.

Na njih so duhoviti, pa tudi sporni prizori masturbiranja, seksa in drugih dejanj, namenjeni za zabavo posadke.

Kot so danes poročali ameriški mediji, mora Honors zapustiti položaj poveljnika najdaljše ladje na svetu zaradi spornih videoposnetkov, ki jih je posnel ali pri njih sodeloval v letih 2006 in 2007.

Sporne videoposnetke si oglejte v razdelku VIDEO (vir: YouTube).
Takrat je bil še namestnik poveljnika letalonosilke USS Enterprise, ki je bila v pripravljenosti v času vojne v Iraku in Afganistanu. Ameriška mornarica navedb o Honorsovi razrešitvi sicer ni potrdila.

Na videoposnetkih, ki so jih snemali in nato prikazovali 6 tisoč vojakom na letalonosilki, so člani posadke, ki razlagajo šale, naperjene proti homoseksualcem, igrajo prizore seksa in masturbiranja.

Na nekaterih posnetkih mornarji, oblečeni v ženska oblačila, pod tušem igrajo erotične prizore. Filme so tedensko prikazovali za zabavo in dvigovanje morale posadke.

Pentagon je, ko je pred leti odkril sporne posnetke, njihovo prikazovanje prepovedal, vendar Honorsa takrat ni razrešil s položaja. Vojaški časnik Virginia Pilot s sedežem v Norfolku, ki je posnetke pridobil, pa je le-te minulo soboto objavil na spletu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.