Svet
47 ogledov

"Spoštovali smo otrokovo željo"

Inuk 24sata
Starša devetletnika, ki je umiral v hudih mukah, trdita, da sin ni hotel v bolnico.

"Moj otrok ni hotel v bolnišnico, ni hotel, da ga prebadajo z iglami. Spoštovali smo njegovo željo. Bil je inteligenten otrok in je vedel, kaj potrebuje, " pravi mati devetletnika iz Krka, ki je minili konec tedna umrl za posledicami agresivnega ne-Hodgkinov limfoma (NHL).

Otroka so, potem, ko so sosednje sporočili, da kriči od bolečin, zaposleni na CSD prišli iskat s policijo, vendar jim oče jim otroka ni predal, ker niso imeli naloga. Zvečer je družina pobegnila v zapuščeno družinsko hišo v Gorski kotar. Otroka so kasneje v bolnišnico pripeljali reševalci, v noči s petka na soboto pa je umrl, v torek so ga pokopali.

Preberite: Starši zavrnili kemoterapijo, deček umrl v bolnišnici

Diagnozo so dečku postavili pred mesecem dni, ko je bolezen že močno napredovala. Starši namreč zavračajo uradno medicino. Dečka so hoteli zdraviti v tujini z alternativnimi metodami. Zavračali so tudi protibolečinsko terapijo, zato je deček, kot pričajo sosednje, umiral v hudih mukah.Proti staršem je vložena kazenska prijava zaradi nespoštovanja otrokovih pravic. 

Nekateri hrvaški portali so medtem že poročali, da CSD na Krku zahteva odvzem drugega otroka, ki ga starši prav tako ne vozijo k zdravniku. Na CSD so to informacijo zanikali ter poudarjajo, da preiskava zaenkrat še poteka.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 17:27 09.september 2015.

    Kakšen izgovor staršev..............................Upam, da jim sodijo za umor in mučenje otroka.