Svet
50 ogledov

Spregledali so 265-metrski tanker

Trčenje tankerja in jadrnice Youtube
Na regati Cowes, ki je ena od največjih in najbolj slavnih regat na svetu, se je zgodila nenavadna nesreča, ko je eno od jadrnic dobesedno povozil tanker.

Na eni od številnih tekem, ki se za konec tedna odvijajo pred pristaniščem Cowes v bližini Portsmoutha na južni obali Velike Britanije, se je pred očmi množice gledalcev pripetila nenavadna nesreča, ki se je k sreči končala brez hujših posledic. 

Med manevriranjem je posadka ene od jadrnic popolnoma spregledala 265-metrski in 124.000-tonski tanker Hanne Knutsen.

Premec tankerja je jadrnico zadel z boka in jo potisnil ob stran, ko je že vse kazalo, da bo bližnje srečanje minilo razmeroma gladko, pa se je v velikansko sidro plovila zapletlo jadro. Posledično se je zlomil celoten jambor, dva člana jadrnice pa sta padla v vodo.

Kako to, da z jadrnice niso opazili velikanskega plovila, ni znano.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 20:13 13.september 2013.

    Video sploh ni posnetek dogodka o katerem pišete. Ja a se ni otrokom zaposlenih začela že šola '? Dejte se no mal zbrat ! Jaz pa gledam , pa mi takoj ni bilo jasno , kaj naj bi tanker takšnih ...prikaži večih dimenzij in z takšno hitrostjo plul po kanalu. Pol pa videm , da gre le za bližnje srečanje dveh ladjic !

  • mufi 17:29 11.avgust 2011.

    Kaj velikansko plovilo tudi ne bi moralo opaziti tega "pljunkastega" plovila ??

  • sala 21:16 07.avgust 2011.

    Saj vam v posnetku piše Near Collision. Dokler ne popravijo, si lahko pogledate tega:http://www.youtube.com/watch?v=_tUoUxzt9sI