Svet
14 ogledov

Spregovorila o 18 letih posiljevanja

Jaycee Dugard Reuters
Danes 31-letna Jaycee Dugard je prvič spregovorila o grozotah, ki so se ji zgodile v 18 letih ujetništva pri spolno iztirjenem paru, ki jo je ugrabil pri 11 letih. Pri 13 je rodila prvo hčerko, tri leta kasneje še drugo.

Desetega junija 1991 sta zakonca Garrido ugrabila 11-letno deklico Jaycee Dugard iz Kalifornije, ko je bila na poti v šolo. Omrtvičila sta jo s paralizatorjem. Zadnja stvar, ki jo je zgrabila, je bil borov storž, ki ga danes nosi okrog vratu. "Zame je simbol upanja, novih začetkov in potrditev, da obstaja življenje tudi po tem, ko se ti zgodi nekaj tragičnega," je v ekskluzivnem intervjuju za ameriško televizijo ABC razkrila Jaycee Dugard.

Ugrabitelja sta dolgo časa zahtevala, da je bila Jaycee zavita le v brisačo. Phillip Garrido jo je tako lažje posiljeval in ob tem dopovedoval deklici, da ima spolne težave in da s tem, ko se mu pusti posiljevati, rešuje druge deklice pred njim. Nancy Garrido je moža podpirala, Jaycee je celo skrbno varovala, da ne bi pobegnila, ko je bil mož v zaporu zaradi kršenja pogojnega izpusta. Zaprto sta jo imela v majhni zvočno izolirani sobici. Jaycee še danes ne more pozabiti dveh zvokov: "Ključavnice, zvoka ključavnice in pa škripanja postelje. Postelja je škripala. Čudno, kako se ti zvok zarije v možgane."


Pri 13 letih prvič rodila


Po dveh letih v ujetništvu je deklica ugotovila, da se redi. Garridova sta ji povedala, da bo imela otroka. Pri 13 letih je rodila prvo hčerko. Kot pravi, je bil porod zelo boleč. "Potem pa sem jo zagledala. Bila je čudovita. Občutila sem, da nisem več sama. Imela sem nekoga, ki je bil moj, in vedela sem, da jo moram obvarovati. Nisem vedela, kako bom to naredila, vendar sem vedela, da bom," se rojstva hčerkice spominja Jaycee.

Garridova sta ji dovolila, da se preseli v šotor na vrt. Jaycee se še danes sprašuje, zakaj ni poskušala pobegniti, a dejstvo je, da sta telesna in duševna zloraba majhne deklice naredili svoje. Ironično sta ji Garridova dopovedovala, da je pri njima varna, ker so zunaj za plotovi vrta sami pedofili in posiljevalci.

Jaycee je tako ostala in pri 16 letih rodila drugo hčerko.


Rešena avgusta 2009


Trojica je bila rešena avgusta 2009. Garrido je v bližnjem študentskem kampusu delil letake z versko vsebino, s seboj je imel tudi hčerki. Policistkama, ki sta bili v kampusu, se je zazdel sumljiv, zlasti zaradi načina, kako se je vedel do deklic. Povprašali sta ga za ime in ga preverili, policist, ki je nadzoroval njegov pogojni izpust, pa sploh ni vedel, da ima otroke. Sledila je preiskava Garridove hiše in Jaycee je bila rešena po 18 letih ujetništva.

Danes skupaj s hčerkama živi pri materi in se veseli prihodnosti. Glede grozot pa pravi, da ne bo njihova žrtev: "Strmeti moraš vanje, dokler se jih ne bojiš več."

Komentarjev 4
  • jampina 18:59 13.julij 2011.

    recesija-tud tebe bi mogl kam zapret!!!! Niti eno uro nebi hotela biti v njeni koži,ti pa take odbite komentarje oddajaš!!

  • mitjap 17:30 11.julij 2011.

    recesija tis bolan...

  • recesija 16:54 11.julij 2011.

    Garridova sta ji dovolila, da se preseli v šotor na vrt. Jaycee se še danes sprašuje, zakaj ni poskušala pobegniti, - ----------- ZATO, KER JI JE PASALO, KO JO JE Phillip Garrido PORIVAL