Svet
13 ogledov

Sprejel donatorje, a za denar ni prosil

Britanski premier David Cameron. EPA
Britanski premier David Cameron je priznal, da je v svojem uradu na Downing Streetu sprejel vplivne donatorje njegovi Konservativni stranki.

Kot je pojasnil v odzivu na škandal glede donacij za konservativce, se je to zgodilo trikrat, je pa zatrdil, da na nobeni od večerij ni prosil za donacije.

Cameron je še napovedal, da bodo konservativci zaradi afere v prihodnje vsako četrtletje objavili seznam srečanj z donatorji sredstev za stranko.

Cruddas obžaluje "kakršenkoli vtis neprimernosti"

Da je Cameron glavne donatorje gostil na sprejemih v svojem uradu na Downing Streetu in v gradu Highclere, je novinarjem razkril finančnik stranke Peter Cruddas.

Slednji je v nedeljo odstopil, potem ko so ga novinarji časnika Sunday Times ujeli, ko je v zameno za donacije Konservativni stranki ponujal dostop do Camerona, njegove ekipe za oblikovanje politik in pomembnih ministrov. V zameno za to je zahteval donacije stranki v višini 250 tisoč britanskih funtov (298.960 evrov) na leto.

Cruddas je v nedeljo priznal, da ni imel pristojnosti, ki bi mu omogočale tovrstno zagotavljanje dostopa do britanskega premierja. Dodal je, da obžaluje "kakršenkoli vtis neprimernosti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.