Svet
17 ogledov

Spremenili izjavo glede posilstva

Zapor v Avstriji Reuters
Hčerki 80-letnega Avstrijca, ki sta očeta prejšnji mesec obtožili spolnih zlorab, sta spremenili svoje prvotne izjave. Sprva sta trdili, da sta bili 40 let žrtvi njegovih posilstev.

Tožilka Ernestine Heger je ob tem sicer dejala, da bi nad ženski, ki trpita za duševnimi motnjami, lahko kdo v začetku preiskave izvajal pritisk, zaradi česar sta očeta obtožili spolnega nadlegovanja. Obenem je dejala, da je oče še vedno osumljen psihične zlorabe svojih hčerk. Ženski, stari 53 in 45 let, sta sicer potrdili, da ju je oče pretepal ter da sta bili žrtvi posilstva neimenovane osebe.

Pred mesecem dni sta ženski obtožili očeta, da ju je več kot več 40 let zadrževal v manjši sobi doma in ju spolno zlorabljal. Spati naj bi morali na manjši klopi v kuhinji, njuno življenje pa naj bi bilo omejeno le na manjšo sobo v hiši. Večkrat naj bi ju pretepel. Ko naj bi maja ponovno poskusil napasti hčerki, naj bi ga mlajša odrinila, pri čemer naj bi se tako hudo poškodoval, da se ni mogel več premikati. Šele čez dva dni sta sestri poklicali socialno delavko, ki je tudi prva opozorila na primer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.