Svet
14 ogledov

Sramota za Facebook in WhatsApp

Facebook in WhatsApp EPA
Konkurenca profitirala od štiriurnega izpada omrežja WhatsApp.

Facebook je pred tremi dnevi za 19 milijard dolarjev v gotovini in delnicah odkupil konkurenčno in med najstniki zelo priljubljeno omrežje WhatsApp. Slednje je v soboto močno ujezilo svoje uporabnike. Med 19.30 in 23.30 je bilo omrežje namreč nedosegljivo. Kaj se je zgodilo, pri WhatsApp niso razložili, so se pa za izpad opravičili.

Konkurenca se je veselila

"To je noro. Na sekundo dobivamo po 100 prijav. Naredili bomo vse, da se povezava v Evropi ne bi sesula,“ se je na Twitterju pohvalil WhatsAppov konkurent Telegram Messenger, ki je v štirih urah dobil 1,9 milijona novih uporabnikov.

Kritike in šale

Uporabniki so si na spletu dali duška in se iz izpada ponorčevali. Benjamin Scholtysik je na Twitterju zapisal: "Stavim, da je Zuckerberg testiral, koliko ljudi se bo v primeru izpada WhatsAppa zateklo k Facebookovi klepetalnici.“ "Vaši podatki se kopirajo na serverje Facebooka. Ni razlogov za preplah,“ pa se je na Twitterju napisal uporabnik Redwyne.

Facebook bo WhatsApp ohranil kot posebno omrežje. WhatsApp povezuje uporabnike pametnih telefonov, ki si lahko med seboj pošiljajo besedila, fotografije, video- in tonske posnetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.