Svet
22 ogledov

Srbi v izdelavo čevljev posebej za Melanio

donald trump, melania trump Profimedias
"Ti čevlji so z Balkana, kjer je odrasla," je dejal direktor srbskega podjetja, ki bo posebej za Melanio Trump izdelal dva para čevljev.

Čeprav ima Melania Trump v svoji omari verjetno dovolj čevljev, obutvenega podjetja Bem iz Republike Srbske v BIH to ni ustavilo. Izdelali ji bodo dva para čevljev, kot je dejal direktor Marinko Umičević,  iz "domoljubnih razlogov in prepričanja, da sta Trumpova v boju za Belo hišo žrtvi umazane kampanje".

Melania, ki je bila v zadnjem času v središču pozornosti zaradi domnevnega plagiatorstva v svojem govoru na konvenciji republikanske stranke, nakar so sledili še dvomi o njeni izobrazbi in vizumu, bo od omenjenega podjetja iz Banja Luke prejela dva para čevljev; udobnejše in salonarje. 

Prvi, udobnejši bodo vsebovali spominsko peno, da bo Melania med kampanjo "lahko hodila po vsej Ameriki". Čevlje z visokimi petami, ki jih bodo izdelali najboljši oblikovalci podjetja, pa bo po njihovem obula, ko bo "zmagovito stopila v Belo hišo", so sporočili. 

Kot je še dejal direktor podjetja, mnogi Srbi na Balkanu navijajo za Donalda Trumpa in to predvsem zaradi sovraštva do Hillary Clinton. Njen mož Bill, nekdanji predsednik ZDA, je namreč v devetdesetih vojaško posredoval v Srbiji.

BBC ob tem navaja, da  je bila Melania Trump rojena v Sloveniji, ki je neodvisnost od SFRJ razglasila leta 1991, in govori srbsko.

Sicer se Umičević tudi sam na prihajajočih lokalnih volitvah poteguje za politični položaj in pravi, da iz izkušenj ve, da ne moreš zmagati, če med kampanjo niso ponosil vsaj enega para čevljev.

Sicer pa upa, da bo Melanio to darilo spomnilo na dom. "Ti čevlji so z Balkana, kjer je odrasla," je dejal. Prepričan je, da bo Melania "prežela ameriško politiko z nekaj balkanske mentalitete in vanjo vnesla prijaznost in dušo".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Zmago 18:30 06.avgust 2016.

    Bolj kot njeni čeveljci me skrbi, da Trump ne bo delil usode JFK.https://www.youtube.com/watch?v=NJ5lVtQ-ipg

  • Five 16:39 06.avgust 2016.

    Aha, premalo seksaš, Janez!

  • Zmago 16:19 06.avgust 2016.

    Da zaradi njenih čeveljcev pri svoji častitljivi starosti toliko .................... dr. Kaš. ;-))