Svet
16 ogledov

"Srbija agresor, Hrvaška žrtev"

1/3
Žurnal24 main
Na Trgu bana Josipa Jelačića v Zagrebu se je zbralo okoli 1.500 ljudi, ki želijo vlado opomniti na pogosto neupravičen pregon hrvaških vojnih veteranov.
Fotografije današnjega protesta si oglejte TUKAJ.

Predstavnik veteranov Boris Prebeg je pozval vse hrvaške državljane naj se jim pridružijo v protestu, da bi skupaj na dan priznanja republike Hrvaške svoje oblastnike seznanili z dejstvom, da "so jim prav oni omogočili udobne fotelje in visoke plače".

Protest, ki ga je organizirala iniciativa “Končajte pregon ljudi, ki so branili Hrvaško“, se je pričel ob pol desetih dopoldan. Na transparentih je bilo moč videti napise: "Srbija je agresor, Hrvaška je žrtev, Merčep je heroj, Stanimirović je vojni zločinec, Umik tožba zoper Srbijo je veleizdaja, ..."

Predstavniki iniciative so poudarili, da gre le za prvo v vrsti akcij, s katerimi poskušajo javnost opozoriti na nepravično ravnaje oblasti. Protesti se bodo po njihovih navedbah nadaljevali vse dokler ne bodo na svobodi vsi “narodni heroji“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.