Svet
1 ogledov

Srbija: med policijsko vajo ranjenih 20 otrok

Fotografija helikopterja je simbolna (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V srbski Jagodini helikopter med protiteroristično vajo v otroke odpihnil velik reklamni pano. Dvajset otrok je bilo poškodovanih, osem so jih zadržali v bolnišnici.

Na vaji protiteroristični policijski vaji v srbski Jagodini, s katero so počastili osvoboditev Jagodine od fašizma, je bilo ranjenih 20 otrok. Nesreča se je zgodila ob pristajanju helikopterja srbske policije. Zaradi sile, ki jo je helikopter povzročil pri pristanku, je med otroke, ki so sedeli na tribuni, odpihnilo reklamni pano.

Otroci niso huje poškodovani

Nihče izmed otrok ni huje poškodovan. Osem so jih odpeljali na pregled v bolnišnico. Pri enem sumijo na pretres možganov, pri drugem pa na zlom ključnice. "Nihče izmed otrok ni huje poškodovan, nihče ni v šoku, prav tako nihče ne krvavi," je za B92 povedala Vesna Jarkin, predstojnica pediatrije v Splošni bolnišnici Jagodin. Večina otrok je učencev drugega in tretjega razreda osnovne šole Jagodina.

Župana Jagodine Dragana Markovića Palmo je dogodek vidno pretresel. V šoku in solzah je povedal: "Nimam besed. V šoku sem. Ne vem, kaj naj rečem staršem otrok." Težki reklamni pano je za las zgrešil tudi njegovega vnuka, piše srbski Blic.

 

Komentarjev 4
  • privat 20:44 22.oktober 2011.

    grde besede trofazni uporabljaš...kaj ni te mati učila lepega vedenja?? Aja tud ona je trofazna

  • gec 06:03 22.oktober 2011.

    ti privat lahko pričakuješ kurac v usta.

  • privat 20:06 18.oktober 2011.

    kaj lahko drugo pričakuješ od srbije??