Svet
24 ogledov

Srbija meka za spremembo spola

Spremembe spola so v Srbiji vse bolj priljubljene. Zaradi nizkih cen operacij v državo množično prihajajo tujci.

Še pred dvajsetimi leti so srbski mediji obsojali spremembe spola, češ da je to dejanje, ki je v nasprotju z božjo voljo. Danes je podoba povsem drugačna – na operacije spola prihajajo številni tujci.

"Presenetljivo je, da konservativna, patriarhalna država postaja središče za operacije spola, vendar pa se vedenje družbe le počasi spreminja," za The New York Times pojasnjuje Cristian, aktivist iz Beograda.

Prihajajo z vsega sveta

Na operacijo v Srbijo prihajajo ljudje z vsega sveta. Med drugim iz ZDA, Južnoafriške republike, Singapurja, Avstralije, Rusije, Irana in celo nekaterih evropskih držav, denimo Francije in Avstrije.

Razloga sta dva. Prvi je finančni. Tovrstna operacija je v ZDA v primerjavi s Srbijo za kar 40 tisoč dolarjev dražja. Drugi razlog pa je pomanjkanje znanja in stigmatizacija operacij. Iz tega razloga v Srbijo hodijo iz Francije, Avstrije, Romunije, Bolgarije, Grčije in držav nekdanje Jugoslavije.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.