Svet
25280 ogledov

"Srbija služi na krvi Ukrajincev"

Air Serbia Epa
Hude besede na račun odločitve Srbije.

Namestnica ukrajinskega zunanjega ministra Emine Dzheppar je na Twitterju objavila mnenje, da Srbija služi na krvavi način. 

Že pred nekaj dnevi je bilo objavljeno, da je Air Serbija, srbska nacionalna letalska družba, znatno povečala število letov proti Moskvi. Zaradi prepovedi letalskega prometa za Rusijo znotraj Evropske unije, je Beograd postal ena od redkih točk, ki povezujejo Moskvo z Evropo. 

"Air Serbia je podvojila število direktnih letov v Moskvo, medtem ko jih je Evropska unija prepovedala. Srbija je edina v Evropi z odprtim zračnim prostorom za Ruse. Služi denar na ukrajinski krvi, in to država, ki želi vstopiti v Evropsko unijo," je napisala Dzhepparjeva. 

Iz osem na 15 letov tedensko 

Air Serbia je po pisanju srbskih medijev v resnici skoraj podvojila število letov iz Moskve v Beograd, in sicer z osmih na teden na 15 na teden. Na ta način se odziva na povečano povpraševanje po letalskih kartah, potem ko je Evropska unija ruskim letalom prepovedala letenje v svojem zračnem prostoru. 

Družba je povečala tudi kapacitete potnikov, na nekaterih letih uporablja leetalo z 250 sedeži namesto 150, kot je bilo na tej liniji običajno pred ruskim vojaškim posredovanjem v Ukrajini. 

Kot piše Guardian, ki se sklicuje na agencijo za analizo potovanj ForwardKeys, se je v prvem tednu marca kapaciteta letalskih sedežev med Rusijo in Srbijo povečala za 50 odstotkov v primerjavi s tednom prej. In ta trend se bo nadaljeval. 

"Srbija postaja glavna točka za potovanja med iz Rusije v Evropo," je povedal Olivier Ponti, podpredsednik omenjene agencije. Rusi, ki prihajajo v Srbijo, v glavnem potujejo naprej v Evropo, in sicer na Ciper, v Francijo, Švico, Italijo, pa tudi v Veliko Britanijo, Avstrijo, Nemčijo, Španijo in tudi Slovenijo.

Air Serbia | Avtor: Epa Epa
Jahta Andreja Melničenka Trst Svet Ruskemu milijarderju zasegli največjo jadrnico v zasebni lasti na svetu Ukrajina Brez cincanja Svet Biden: to bi pomenilo tretjo svetovno vojno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 46
  • bojovi 12:45 13.marec 2022.

    Srbi se brigajo zase in se ne vmešavajo, če bi se še mi brigali zase bi bilo bolj za nas.

  • Janez11 08:23 13.marec 2022.

    Preberite si vse te proruske komentarje. Srbijo bi bilo potrebno totalno izolirati tako kor Rusijo pa bo mir. Tisti srbijanci , ki tukaj širijo prorusko propagando pa takojšen izgon v Srbijo, pa mir.

  • PaPajapopi 08:12 13.marec 2022.

    Srbijanci so isti kot Rusi. Tudi vojna taktika je ista, ko ubijajo civiliste in uničujejo civilne objekte. Ve se kako so Srbijanci končali. Na koncu bo ostal samo Beograjski pašaluk. Na koncu bo ostalo samo Moskovsko okrožje.