Svet
34 ogledov

Srbija zanika vpletenost

Letalo Soko G-4 Super Galeb, katerega prve modele so proizvedli že leta 1978 v n Žurnal24 main
"Nihče od aktivnih ali upokojenih pripadnikov srbske vojske ni vpleten v spopade v Libiji," je danes sporočilo srbsko obrambno ministrstvo.

Arabski in malteški časopisi so namreč poročali, da so protestnike v libijskih mestih bombardirali srbski plačanci.

Libija je od nekdanje Jugoslavije sicer kupila več lahkih vojaških letal Galeb in Jastreb, poleg tega pa je v Jugoslaviji kupovala tudi bojna vozila, topove in lahko orožje, poroča Reuters.

"Letala stara že desetletja"
"Glede na to, da je večina teh letal starih že več desetletij, so verjetno le še za odpis," so še povedali na srbskem obrambnem ministrstvu. Tam so tudi potrdili, da so iz nekdanje Jugoslavije v Libijo pošiljali tudi vojaške inštruktorje, da pa so od tega minila že desetletja.

Vseeno so srbska podjetja tudi v zadnjem času izvažala orožje v Libijo, kar so v Srbiji potrdili in izrazili upanje, da se razmere čim prej normalizirajo in da se trgovina s to državo nadaljuje.

Še letos se je srbsko obrambno ministrstvo z Libijo dogovarjalo o postavitvi več sto milijonov evrov vredne vojaške bolnišnice. Sedaj so vse stike s to državo zamrznili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.