Svet
5844 ogledov

Srbskega predsednika ujeli na razuzdani zabavi, pokali streli

Srbski mediji so objavili sporne posnetke, na katerih je sam srbski predsednik.

Kamere so ujele srbskega predsednika Aleksandra Vučića v skupini moških, ki naj bi bili pripadniki skrajne navijaške skupine "Ultra boys", kako so v beograjski restavraciji prepevali pesem "A sad adio". Med drugim na zabavi igrajo hit Novih fosilov "Za dobra stara vremena". 

Video je objavil portal Nova.rs, ki navaja, da je bil na slavju tudi Marko Vučković, poznan kot Komandant, ki velja za enega od vodij navijaške skupine, ter Vučićev sin Danilo, zato domnevajo, da so praznovali njegov rojstni dan. 

Vučković je sicer srbski javnosti poznan kot ena od oseb, ki stoji za gradbenim podjetjem Ultra kop, ustanovljenim leta 2015 na naslovu stadiona Crvene zvezde in poslovne stavbe v okviru stadiona. Družba je postala znana, ker je vrtoglavo hitro povečala svoj dobiček s posli, ki jih je dobila na državnih razpisih. 

Borislav Novaković iz Narodne stranke je medtem na družbenih omrežjih objavil še "drugi del posnetka". Na posnetku je vidno tudi, moški ustreli s pištolo. Na tem posnetku Aleksandra Vučića ni več, ni znano, ali je zabavo že zapustil pred tem "splošnim norenjem". 

Uporabniki Twitterja ob objavi posnetka komentirajo, da gre verjetno za gumjaste naboje. Sicer naj bi bilo proti "Ultra boysem" že vloženih več kazenskih prijav, a se postopki še niso končali oz. trajajo že več let. Enako je s postopkom proti Marku Vučkoviću Komandantu, ki ga obtožujejo prizadejanja težkih telesnih poškodb prijateljici Savi Milićević. Incident se je zgodil jeseni 2008 v naselju Senjak. Na dveh sojenjih je bil Vučković leta 2014 na prvostopenjskem sodišču obsojen na sedem mesecev zapora, a je bil pozneje na višjem sodišču zaradi pomanjkanja dokazov oproščen. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marko345 16:27 04.december 2021.

    Primitivizem, grobijanstvo, neevropsko. In takele bi v EU. NIKOLI.