Svet
91 ogledov

"Srce mi je padlo v hlače"

Morski pes Shutterstock
Srečanje z morskim psom iz oči v oči. Trije potapljači v bližini Krka na globini 37 metrov prav od blizu spoznali tri metre in pol dolgega morskega psa.

"Kar naenkrat se je pod nami pojavilo nekaj ogromnega," pripoveduje 36-letni Marko Baričević iz Zagreba, ki se je v nedeljo blizu otoka Krka potapljal s prijatelji.

Kot je Baričević pojasnil za 24sata.hr, so že mislili, da je morski pes šel naprej, vendar se je vrnil, tokrat ne več pod njimi, ampak v enaki višini s potapljači.

Postavili so se en zraven drugega, srce jim je razbijalo, vendar so poskušali ostati mirni. "Morski pes je šel mimo nas oddaljen le za dolžino roke. Ves čas sem ga hotel fotografirati, vendar nisem upal, da ga ne bi vznemiril. Ko je odšel nekoliko dlje, sem zamižal in slikal," je povedal Baričević. Čeprav priznava, da mu je srce padlo v hlače, mu to srečanje ni vzelo volje do potapljanja – v vodi so ostali še 45 minut po srečanju, že za prihodnji konec tedna pa načrtujejo nov potop.

Ne provocirajte ga!

Po besedah poznavalca morskih psov Alena Solde ta vrsta morskega psa – šlo je za sivega morskega psa – ni nevarna za človeka. Lahko se odzove, če ga kdo izziva, vendar bi takoj po ugrizu človeka spustil.

Večinoma se zadržuje na območjih, globljih od 40 metrov, zraste do pet metrov, tehta lahko 590 kilogramov in spada med zaščitene vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.