Svet
67024 ogledov

28-letni zdravstveni delavec s srce parajočim zadnjim sporočilom družini

zdravstveni tehnik zajem zaslona
Do zadnjega je upal in verjel, da bo premagal covid-19. Nekaj ur za tem, ko so ga intubirali, je umrl.

Mehika je po podatkih univerze Johns Hopkins na 11. mestu po številu potrjenih primerov covida-19 na svetu. Do zdaj je v državi umrlo več kot 96.000 ljudi. Bolezen terja svoj davek tudi med zdravstvenimi delavci. 

28-letni zdravstveni delavec Sergio Humberto Padilla Hernandez je umrl le nekaj ur za tem, ko so ga intubirali v bolnišnici, kjer je delal. Preden so ga dali v umetno komo, je posnel sporočilo za svoje najbližje, pri čemer je moral zaradi težav z dihanjem v to vložiti veliko napora. Prepričan je bil, da bo virus premagal. "Karkoli se bo zgodilo, vem, da boste vedno storili, kar bo najbolje zame. Rad vas imam, v mojem srcu ste," jim je z zadnjimi močmi sporočil. 

Hernandez je umrl nekaj manj kot tri mesece za tem, ko je zaradi iste bolezni umrla njegova dve leti starejša sestra, poroča CNN. Zbolelo je še več članov njegove širše družine, medtem ko njegova žena in petletni sin nista med njimi. 

Hernandez je v času, ko so zboleli člani njegove družine, ostal doma in skrbel zanje, sredi septembra pa se je vrnil na delovno mesto v bolnišnici. "Vrnil se je na delo in pomagal v prvih bojnih vrstah ljudem, ki so zboleli za covidom v isti bolnišnici, kjer je umrla njegova sestra in kjer se je zdravila njegova mama. Potem je zbolel še sam," je za CNN dejal njegov bratranec. 

Od 22. oktobra, ko je bil pozitiven na testu za covid-19, je bil doma, a je moral 5. novembra zaradi težav z dihanjem v bolnišnico. Ob prihodu v bolnišnico se je izkazalo, da njegova pljuča delajo le še z 10-odstotno zmogljivostjo. Zdravniki so bili kljub temu optimistični, ker ni imel pridruženih bolezni, ker je bil mlad in zdrav. 

Družina se zdaj sooča še z visokimi stroški zdravljenja. Zaradi smrti Hernandeza, njegove sestre in mame se je znesek stroškov povzpel na skoraj 50.000 dolarjev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 23:12 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • Marcelko 20:22 13.november 2020.

    Kakšna bo njegova naslednja vloga? Morda vstajenje od mrtvih?

  • Carbon 16:27 13.november 2020.

    Srce parajoce so prvo uporabljali na slovenskih novicah!tak da pobrište vse dol!