Svet
3 ogledov

Srečni dobitnik lota pod rušo?

Abraham Shakespeare leta 2006, ko je s svojo družino prejemal ček v vrednosti 30 Žurnal24 main
Abraham Shakespeare, ki je leta 2006 na loteriji zadel 21,5 milijona evrov, je izginil v nepojasnjenih okoliščinah. Ameriška policija sumi, da je bil umorjen.

Voznik tovornjaka, 43-letni Abraham Shakespeare, je prišel na naslovnice pred dobrimi tremi leti, ko je zadel glavni dobitek na floridski loteriji. Leto kasneje je zmago dosegel še na sodišču, ki je ovrglo tožbo njegovega nekdanjega kolega, češ da mu je zmagovalni listek za loterijo ukradel iz žepa, ko sta dostavljala meso v restavracije po Miamiju.

Shakespearova družina je policijo o izginotju obvestila novembra, potem ko ga niso videli že od aprila, poroča CNN. Policija je sicer razpisala nagrado za koristne informacije, a se je za bogatašem izgubila vsaka sled. Detektivi se bojijo, da ni več živ.

Policija sumi, da bi bila lahko v izginotje vpletena Dee Dee Moore, Shakespearova partnerica. Moorova je na začetku preiskave dejavno sodelovala in celo plačevala po več tisoč dolarjev za informacije o Abrahamu, ki pa so se vse izkazale za lažne. Med drugim naj bi več tisoč dolarjev plačala tudi Shakespearovemu bratrancu, ki je materi izginulega poslal ponarejeno rojstnodnevno čestitko s podpisom njenega sina.

Sledi vodijo k Moorovi
Moorova je nato prekinila sodelovanje s preiskovalci, policija pa je začela preiskovati njeno morebitno vlogo pri izginotju. Še posebej sumljivo se jim zdi dejstvo, da je Shakespeare pred izginotjem vse bančne račune in imetje, vključno s skoraj 700 tisoč evrov vredno hišo, prepisal nanjo. Moorova sicer trdi, da je hišo odkupila.

Prav tako naj bi Moorova imela pri sebi njegov telefon in z njega pošiljala sporočila sebi in drugim ter klicala na številko Skahespearove matere, da bi s tem dajala videz, da je še živ.

Večina loterijskega premoženja, ki je po obdavčitvi znašala okoli 11 milijonov evrov (16 milijonov dolarjev), je po mnenju policije že zapravljenega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.