Svet
13 ogledov

Sredi belega dne ugrabili dveletnico

Aretacija Darka Šarića Reuters
Ugrabitelji so dveletno Mašo mami iztrgali iz rok. Policija jih je ujela po dveh urah.

Srbski mediji poročajo o ugrabitvi dveletne deklice. Okoli 13. ure se je v naselju Voždovac materi za hrbet pritihotapil moški. Porinil jo je na tla in ji iz rok iztrgal otroka, nato pa skočil v avtomobil, kjer so ga čakali pajdaši.

Deklico so skušali odvreči

Policija se je takoj odpravila v lov za ugrabitelji,  blokirali so izhode iz Beograda, siv BMW s tujimi registrskimi tablicami, najverjetneje romunskimi pa so po dveh urah iskanja dohiteli pri Sremski Mitrovici.

Ugrabitelji so, ko so opazili, da jima sledi policija, upočasnili vožnjo in ugrabljeno deklico skušali odvreči, vendar jih je policija še pravi čas dohitela, obkolila in ustavila. 

Aretirali so tri ugrabitelje, dva moška in žensko. Pripravljen pa naj bi imeli tudi lažni potni list za ugrabljeno deklico. Deklica je nepoškodovana in na varnem

"Danes smo imeli v Voždovcu grozljivo delo, dveletnega otroka so ugrabitelji iztrgali iz rok matere. Policija je takoj začela iskati ugrabitelje, imeli smo dobre informacije in smo se hitro odzvali, prometna policija je vozilo zagledala na avtocesti in takoj smo pripravili zasede in angažirali tudi helikopter," je povedal srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović.

Komentarjev 1
  • Senior 18:03 13.marec 2015.

    Mislim, da bodo tudi v Sloveniji ugrabitve, vendar ne bodo otroci, ampak "glavonje"!