Svet
8 ogledov

Sredi Drave našli otroke

Rešena otroka Pero in Slađana Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Slovenski kanuisti na Dravi opazili tri otroke in z obvestilom policiji pripomogli k uspešnem zaključku iskalne akcije.

Brat in sestra, 10-letni Pero in 13-letna Slađana ter njun bratranec 10-letni Stiven so v nedeljo, kakor že velikokrat prej, odšli raziskovat obrežje Drave v Velikem Lovrečanu, ki leži zelo blizu Slovenije. 

Ker se niso pravočasno vrnili na kosilo, sta jih starša odšla iskat. Našla sta le njihova kolesa, ki ju je že zalila voda, poroča Večernji list. 

Trojica je iskala različne stvari, ki jih je Drva prinesla čez mejo. Odpravili so se na otoček sredi reke. Tedaj se je voda dvignila za okoli meter in pol, tako da niso več mogli priti do obrežja. "Našli smo neko podrto drevo in iz vej začeli graditi splav, na katerem smo nato pluli," pojasnjuje Pero.

Našli po zaslugi kanuistov

Mama Slavica je okoli 15. ure obvestila policijo, stekla je iskalna akcija, v katero so bili vključeni policisti, gorska reševalna služba, gasilci, lovci, potapljači, vključen je bil tudi helikopter.

Po dveh urah so jih našli po zaslugi slovenskih kanuistov. Ti so otroke videli na splavu in obvestili policijo. "Stric, ki nas je našel, je rekel, da se bomo zdaj prvič vozili s čolnom," je rekla Slađana.

Vsi trije otroci so bili prestrašeni, bilo jim je hladno, vendar pa so jih iz vode izvlekli nepoškodovane – obljubili pa so, da nikoli več ne bodo odšli na sredino reke. 

Komentarjev 1
  • punca05 10:28 12.julij 2013.

    eni se vsaj znajo še igrat ....čeprav bi bilo lahko tragično