Svet
14 ogledov

Sredi kaosa našla ljubezen

Lidija Pankiv Youtube
V najbolj zaostrenih dnevih protestov v Kijevu sta stala na nasprotnih straneh, a ljubezen se ni zmenila za politično situacijo.

Iz Ukrajine prihaja ljubezenska zgodba o novinarki Lidiji Pankiv in policistu Andreju, ki si zagotovo nista mislila, da se bosta našla na kijevskih ulicah v času, ki je spominjal na vojno stanje.

Lidija je bila ena od številnih, ki so na ulicah zahtevali politične spremembe, Andrej pa je bil kot policist na drugi strani. Nekega dne je stala na Majdanu prav pred njim, bila je del živega zidu med policisti in protestniki. Približala se ji je prijateljica, ki je potrebovala njeno pomoč – Lidija ji je dvakrat glasno povedala svojo telefonsko številko in ji rekla, naj jo pokliče.

SMS, ki se mu ni mogla upreti

Ali je Lidija dobila prijateljičin klic ali ne, tuji mediji, ki so se razpisali o zgodbi, ne poročajo. Dobila pa je SMS-sporočilo, ki ga je napisal Andrej: "Kljub vsemu kaosu mi je uspelo zapomniti si telefonsko številko, ki si jo dala prijateljici, pa ne vem niti, kako ti je ime. Ponoči sem stal s ščitom za tabo. Ko si stopila pred nas, sem vedel, da se želim poročiti s teboj."

Lidija pravi, da je bila presenečena, seveda pa se ni mogla upreti povabilu na srečanje. Andrej je potreboval vsega dva zmenka, da se je tudi ona zaljubila vanj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.