Svet
37 ogledov

Sredi leta sta mu ugasnila oba motorja

Air France je že napovedal zmanjšan obseg letov. Žurnal24 main
Letalo družbe Singapore Airlines s 182 potniki in 12 člani posadke je le zahvaljujoč prisebnosti obeh pilotov varno pristalo, potem ko sta sredi leta ugasnila oba motorja.

Po poročanju strani za incidente v zraku The Aviation Herald so se Airbusu A330-300 iz za zdaj neznanih razlogov v izredno slabem vremenu ugasnila oba motorja, zaradi česar je letalo začelo strmoglavljati. Letalo je bilo na poti iz Singapurja v Šanghaj.

Pilot in kopilot sta začela z običajnimi postopku v takšnih primerih in ne glede na dramatičnost situacije uspela pristati v Šanghaju. Takoj po pristanku so pristojni takoj pregledali letalo, vendar - po poročanju omenjene strani - pri tem niso ugotovili nobenih vzrokov za ugasnitev motorja. Obsežna preiskava je še v teku, za zdaj njene podrobnosti še niso znane.

Težave tudi za Air France

Francoski preiskovalci so medtem razkrili tudi težave letala družbe Air France, ki se je v začetku maja skoraj zaletelo v afriško goro. Pri letu v Kamerun je naletelo na slabo vreme, zaradi česar se je pilot odločil za spremembo smeri leta in se pri tem skoraj zaletel v goro.

Preiskovalci so pojasnili, da je trk preprečil avtomatski alarm, ki je na nevarnost opozoril pilota. Kako blizu gore je bilo letalo s 37 potniki, preiskovalci ne poročajo, podrobnosti preiskave javnosti še niso poznane.

Komentarjev 3
  • zdrej 15:48 27.maj 2015.

    Citat:".. , zaradi česar je letalo začelo strmoglavljati."Kk me jezi tako neodgovorno/nestrokovno poročanje naših medijev!!!Letalo ne strmoglavi, ko mu ugasnejo motorji ampak se prične spuščati ali izgubljati višino!!!!Strmoglavi beseda že sama pove, kaj se pri tem dogaja, ...prikaži več zelo zelo hitro izgubljati višino ali celo nenadzorovano. Pri vseh ugasnjenih motorjih pa letala še vedno jadrajo. Ta velike zaradi višine več 10 kilometov!!!

  • Xerxes 15:28 27.maj 2015.

    Tehnika je naredila svoje - res je vredno članka. Poskušate prestrašiti pred letenjem slovence, ki itak nimajo denarja, ali neuke, ki nikoli niso leteli?

  • Lavdan 13:27 27.maj 2015.

    Letalo je seveda pristalo z nedelujočimi motorji.