Svet
6959 ogledov

Sredi zasnežene divjine z malo hrane preživel tri tedne

požar divjina aljaska Alaska State Trooper
Nesrečnežu je zgorela koča, v kateri je bival sredi divjine.

Tridesetletni Tyson Steele je kupil leseno bivališče na odročnem kraju severozahodno od mesta Anchorage na Aljaski. V njem je sam bival od septembra lani. Domneva, da je bilo 17 ali 18 decembra, ko je prišlo do požara, v katerem je zgorelo njegovo domovanje. 

Meni, da je za požar sam kriv. V štedilnik na drva je dal večji kos kartona, ki je proizvedel iskro, ki je skozi dimnik zletela na streho. "Štedilnike na drva imam že vse življenje in vem, da tega ne smeš narediti," je dejal. 

Zaradi delčka kartona, ki je pristal na strehi, je na strehi začelo počasi tleti. Zbudil se je, ko so nanj priletele kapljice stopljene plastike. V škornjih, puloverju in dolgih spodnjih hlačah je stekel ven. Iz ognja mu je uspelo rešiti odejo in puško, na žalost pa ni uspel rešiti psa. "Mislil sem, da je že zunaj. Ko sem ugotovil, da je ujet, je bilo že prepozno." 

Na ogenj je metal sneg, da bi ga poskusil pogasiti, a neuspešno. Ko je ogenj ugasnil, je s pogorišča odstranil konzerve hrane, prvi dve noči pa je prespal v snežni jami.

Iz ostankov na pogorišču si je naredil zasilno bivališče in v bližini v snegu izpisal besedo SOS. Rešili so ga, ko so njegovi sorodniki klicali policijo, ker se jim dlje časa ni oglasil. 

Devetega januarja so ga našli policisti 23 dni po požaru. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.