Svet
23381 ogledov

Srhljive dodatne podrobnosti zgodbe zapuščenega novorojenčka

Novorojenček Shutterstock
Madžarska policija je danes objavila podrobnosti dogodka, do katerega je prišlo pri hrvaško-madžarski meji in v okviru katerega je umrl novorojenček.

Kot smo že poročali, 31-letna hrvaška državljanka je komaj rojenega otroka pustila v vinogradu na ozemlju Madžarske, potem pa pobegnila v Osijek, kjer se je zglasila v bolnišnici. Ko so zdravniki ugotovili, da je komaj rodila, so takoj obvestili policijo. 

Madžarska policija je s pomočjo hrvaških kolegov novorojenčka našla v vinogradu. "Okrog 11. ure dopoldne smo na mestu dogodka našli nered in delčke posteljice. Prosili smo za dodatne moči in v iskanje vključili tudi pse," je po poročanju hrvaškega portala Index.hr povedal Miklos Angyal, glavni preiskovalec madžarske policije. 

Ko so našli novorojenčka, ga je zdravstvena služba uspela stabilizirati do prihoda nujne medicinske pomoči. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnici, kjer pa je žal umrl. 

Otrok je imel tudi poškodbe

Pediatrinja, ki je oskrebela otroka, je povedala, da je novorojenček zunaj na odprtem preživel več kot 24 ur. "Deklica je bila podhlajena, dehidrirana, imela je nizek sladkor v krvi, postopoma je ostala brez kisika. Imela je tudi poškodbe, kar je še dodatno poslabšalo njeno stanje," je povedala doktorica Maria Szasz.

Hrvaška pravobranilka za otroke je pri tem poudarila, da se dogaja, da matere zapustijo novorojenčke na pragovih različnih stavb, kjer jih lahko nekdo najde, nekaj takšnega pa je po beseda Helene Pirnat Dragičević res strašljivo. 

Kaj bo z mamo? 

Policija še preiskuje, zakaj je 31-letna mama svojo novorojenko pustila v vinogradu. Medtem so jo že odpustili iz bolnišnične oskrbe. 

Hrvaška policija je že poudarila, da glede na naravo dogodka javnosti ne bodo sporočali informacij razen tega, da preiskava še poteka. V okviru slednje bodo zaslišali osebe v krogu, blizu mame novorojenke. 

Madžarska policija je v povezavi z dogodkom sporočila še, da bi bila novorojena deklica, če bi mama prijavila svoje težave, preživela. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.