Svet
18994 ogledov

Šrilanka spet v plamenih: Eksplozije, streljanje, vsaj 15 mrtvih

Šrilanka eksplozije teroristi
1/5
Epa
Vsaj 15 ljudi je umrlo, na begu pa sta vsaj še dva terorista, potem ko so se ponoči po našem času na vzhodu Šrilanke spopadli policisti in skrajneži.

Med spopadom v hiši, kjer so se zadrževali teroristi, je bilo slišati več eksplozij. Policija je zasegla eksploziv, okoli sto tisoč jeklenih kroglic iz ležajev ter uniforme in zastave Isisa. Hiša je bila, domnevajo, skladišče in kraj, kjer so skrajneži izdelovali bombe.

Preiskave je policija sprožila po terorističnih napadih na cerkve minulo nedeljo, v katerih je umrlo 253 ljudi.

Tamkajšnje oblasti so odgovornost za napade pripisale lokalni ekstremistični skupini, a se njeni pripadniki niso oglasili, so pa predstavniki Isisa sporočili, da so bili oni tisti, ki so napad izvedli. Povezave med lokalnimi skrajneži in Isisom sicer še niso dokazali.

Šrilanka eksplozije teroristi | Avtor: Epa Epa

Med 15 ljudmi, ki so umrli v tokratnem obračunu s teroristi, je bilo šest skrajnežev in devet civilistov, med njimi šest otrok. Policija še preverja morebitne povezave med civilisti in skrajneži.

En ranjenec je pobegnil na motornem kolesu, policija sumi, da je na begu še en skrajnež.

Enega od ubitih skrajnežev je policija identificirala kot svaka domnevnega vodje velikonočnih napadov.

Šrilanške oblasti se zdaj trudijo uničiti morebitne speče celice skrajnežev, ki bi lahko izvedli nove napade. Tamkajšnji predsednik vlade je napovedal veliko iskalno akcijo: "Preiskali bomo vsako gospodinjstvo v državi in izvedli popis prebivalstva!"

Šrilanka eksplozije teroristi | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • majab 09:47 27.april 2019.

    Miroljubni musliči. Islam je kuga!