Svet
17 ogledov

Sta se zrušila zaradi aluminija?

9/11, arhivski posnetki, napad, teroristični napad, WTC, dvojčka, kolaps Žurnal24 main
Za zrušitev dvojčkov Svetovnega trgovinskega centra 11. septembra pred desetimi leti bi lahko bila kriva mešanica brizgajoče vode iz vodnega sistema in talečega aluminija lupine letala.

Predstavnik neodvisnega inštituta za tehnološke raziskave s sedežem na Norveškem Sintef Cristian Siemensen meni, da je prav omenjena mešanica povzročila eksplozijo, zaradi katere sta se med terorističnimi napadi 11. septembra 2001 zrušila stolpa Svetovnega trgovinskega centra (WTC).

"Če je moja teorija pravilna, je na tone aluminija zdrselo skozi stolpa, nato pa je ta aluminij prišel v stik z nekaj sto litri vode. Glede na druge nesreče in poskuse, ki so jih opravili v industriji aluminija, vemo, da lahko ta reakcija vodi do silovite eksplozije. Glede na količino talečega se aluminija, bi eksplozija v WTC lahko bila tako silovita, da sta se na koncu zrušila oba stolpa," je izpostavil Siemensen.

Slednji je svojo teorijo predstavil na konferenci v kalifornijskem San Diegu in jo objavil v reviji Aluminium International Today.

Kot še dodaja, so v industriji aluminija od leta 1980 zabeležili več kot 250 eksplozij, ki so posledica reakcije med aluminijem in vodo. Ob tem je navedel, da so v nadzorovanem poskusu, ki ga je izvedel Alcoa Alunminium, ugotovili, da je že 20 kilogramov talečega se aluminija dovolj, da skupaj z manjšo količino rje pride do reakcije z 20 litri vode.

"Eksplozija je uničila celoten laboratorij in povzročila krater s premerom 30 metrov," je ponazoril Simensen. Ob tem je za primerjavo navedel, da sta letali glede na njegove izračune v vsakega od stolpov "prinesli" 30 ton aluminija.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 14:54 16.oktober 2011.

    O čemu pa zdaj ta bizgec govori. Kakšne eksplozije pa so bile , da jih na TV cel čas prenosa niti slučajno nisem opazil. Stolpa sta se zrušila zaradi temparature , ki je omehćala jeklene nosilce , ki enostavno niso ...prikaži več več mogli nositi teže nadstropij nad centrom požarja.

  • Alen Pajić 13:22 02.oktober 2011.

    a oni še kr probavajo metati pesek v oči... Pa vemo mi, da ga je "Jože" sam porušil, da opraviči svoj obisk k Husotu :)

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 20:34 22.september 2011.

    na youtube je ob istem času posnetek sesutja še tretje stavbe v katero ni trčilo nobeno letalo, kar potrjuje čigavo maslo je bilo vseskupaj, skratka ameriška nategancija tisočletja