Svet
10 ogledov

Stampedo pomendral 10 ljudi

(Foto: epa) Žurnal24 main
V stampedu, ki je izbruhnil v nekem indijskem templju, je množica do smrti poteptala 10 ljudi. Stampedo bi lahko povzročila kača.

Nesreča se je zgodila v vzhodni indijski državi Bihar, ko se je okoli 40 tisoč ljudi zbralo na letnem hindujskem festivalu, med katerim ob praznovanju Durga Puge tradicionalno žrtvujejo koze.

Tempelj sicer leži kakih 200 kilometrov daleč od Patne, prestolnice zvezne države Bihar.

V nekem trenutku je izbruhnila panika, množica pa je poleg mrtvih za seboj pustila še okoli 15 ranjenih.

Do stampeda naj bi prišlo zaradi govoric, da se je del templja zrušil, drugi morebitni razlog, ki ga omenjajo lokalne oblasti, pa kača, ki se je zmuznila v prepoln tempelj.

Stampedi so na javnih dogodkih v Indiji pogosti zaradi velikega števila ljudi, ki se zberejo na običajno omejenih območjih. Panika se hitro širi, ob slabih varnostnih ukrepih pa so posledice pogosto smrtonosne.

Marca je umrlo 63 žensk in otrok v stampedu pred hindujskim templjem v zvezni državi Uttar Pradesh na severu Indije. Tudi tam so bile razlog slabe varnostne razmere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.