Svet
99 ogledov

Stampedo v Torinu: Poškodovanih več kot 1.500 ljudi

Stampedo v Torinu Žurnal24 main
Med prenosom finala lige prvakov na mestnem trgu v Torinu je bilo v stampedu poškodovanih 1.527 ljudi, od tega trije huje.

Do incidenta je prišlo na trgu Piazza San Carlo, kjer si je tekmo v Cardiffu ogledalo okoli 30.000 ljudi. Kmalu po tretjem golu madridskega Reala v 64. minuti so navijači začeli množično zapuščati prizorišče, teči s trga, številni med njimi pa so ob tem padli ali pa so jih na tla zbili.

Vodja torinske policije je dejal, da je bržkone do stampeda prišlo, ker je nekdo znotraj množice sprožil baklo, nekateri mediji pa poročajo, da je nekdo v šali začel vpiti "bomba!". Lokalni časnik La Stampa poroča, da je eden izmed razlogov za stampedo lahko tudi podrta ograda, ko so navijači začeli množično zapuščati trg.

"Ljudje so kričali in se prerivali, vlada je panika, prišlo je do divjega stampeda," je dejala ena od prič dogodka.

Sedem oseb je bilo huje poškodovanih, preostali so v incidentu utrpeli manjše poškodbe.

"Upam, da si bodo vsi kmalu opomogli," je iz Cardiffa sporočil trener stare dame, Massimiliano Allegri. Predsednik kluba Andrea Agnelli je dodal: "Povedali so mi o incidentu in moje misli so z vsemi, ki so bili poškodovani ob dogodku, ki bi moral biti proslava. Pretresen sem, spominja me na tragedijo Heysel."

Na finalu evropskega pokala leta 1985 v Bruslju med Juventusom in Liverpoolom je življenje na stadionu Heysel izgubilo 39 ljudi, ko so navijači pritisnili ob zid in je nato ta popustil. 

Na spodnjem posnetku trenutek, ko se je začela panika ...

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.