Svet
18 ogledov

Starec preživel borbo z medvedom

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ruski pastir se je stepel z medvedom, padel s pečine in preživel.

Z juga Rusije prihaja zgodba o neverjetnemu boju med 80-letnim moškim in lačnim medvedom. Ruski pastir Jusuf Alkagirov je nabiral jagodičevje, ko je naletel na jeznega medveda. Njuno srečanje ni minilo miroljubno. Medvedov napad je starec odbil, tako da ga je obrcal, večkrat udaril z glavo in ga uspel vreči iz ravnotežja. Razdraženi medved je srboritega pastirja vrgel s pečine in odhlačal naprej, je starec povedal za lokalno televizijo.

Alkagirov je pristal v bolnišnici. Ima štiri zlomljena rebra, modrice ter več ugrizov. Na srečo ga medved ni huje poškodoval. "Dobro sem jo odnesel. Če bi se ustrašil, bi me ubil," je prepričan pastir.

Ruski strokovnjaki pravijo, da medvedi napadejo ljudi, če so lačni ali izzvani. Lačne živali se jeseni pogosto približajo vasem, še posebej na vzhodu države, kjer so poplave uničile večji del njihovih naravnih virov hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.