Svet
10 ogledov

Starša Maddie še nista izgubila upanja

Madeleine McCann Žurnal24 main
Starša že pet let pogrešane Madeleine McCann, Kate in Gerry, ne dvomita v to, da portugalske oblasti ne bi znova odprle primera izginotja njune hčerke.

Portugalska policija je prejšnji teden sicer sporočila, da niso našli nobenih novih dokazov, s pomočjo katerih bi lahko spet odprli primer Meddie.

McCannova sta, kot sta dejala na predvečer pete obletnice izginotja otroka iz počitniškega apartmaja v mestu Algarve, prepričana, da obstaja "realna možnost", da Maddie še najdejo in da bodo portugalske oblasti še enkrat odprle preiskavo.

"Če želijo ljudje najti Madeleine in človeka, ki jo je ugrabil, potem moramo primer spet odpreti," je dejala 44-letna Kate. "Vemo, da obstaja realna možnost, da Madeleine še vedno najdemo živo."

"Maddie ni pristala v pedofilski verigi"

Nekdanji preiskovalec za ugrabitve pri britanskem Scotland Yardu Ian Horrocks je sicer že na začetku tega tedna izrazil prepričanje, da je Madeleine McCann ugrabil par brez otrok in ne veriga pedofilov.

"Jasno je, da je obstajal načrt in pot za beg. To ni bila spontana ugrabitev," je dejal strokovnjak za preiskovanje ugrabitev in dodal, da ugrabitelji nimajo svojih otrok in bližnjih sorodnikov. "Madeleine je ugrabil nekdo, ki jo je želel kot del svoje družine," pravi in je prepričan, da so ugrabitelji deklico takrat več dni opazovali.

Britanska policija medtem trdi, da so pri ponovnem pregledovanju primera lani našli do 195 novih sledi. "Ni forenzičnih dokazov, niti morebitnih osumljencev," pravi Harrocks in dodaja, da so ostale le še priče.

"Osredotočiti se moramo na njih. Četudi je od grozljivega zločina minilo pet let, še vedno ni prepozno," po poročanju britanskih medijev zatrjuje Harrocks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.