Svet
10 ogledov

Starša sta se poslovila od treh otrok

Otroci Evie, Mo in Otis Maslin, ki so umrli v nesreči letala MH17 Youtube
Rin Norris in Anthony Maslin sta na letu MH17 izgubila tri otroke stare 12, 10 in 8 let. Na letalu je bil z njimi njihov dedek Nick.

Mamo Rin Norris so v govoru na spominski slovesnosti v avstralskem Perthu, na kateri se je zbralo več kot tisoč ljudi, premagale solze: "Ko so se njihova nedolžna telesa razletela po nebu, sem z rokami segla v zrak kolikor sem mogla in zakričala. Zdaj so le še spomin, ne morem se jih dotakniti, niti čutiti njihove topline. Še vedno imam v spominu kako se stiskajo k meni. Moje srce bo vedno odprto zanje, roke bodo vedno segale k njim."

Mama in oče podaljšala počitnice, zato nista šla na letalo

Oče Anthony Maslin pa je v pismu opisal pekel, ki ga družina preživlja: "Otroci so moj svet napolnili z neopisljivim veseljem. Ti navihani mali učitelji so me denimo naučili govoriti kitajsko, pa imena vseh glavnih mest in kako se pleza na drevo,..." Udeležencem spominske slovesnosti je še povedal da so njegovi otroci potovali že v številne države po svetu in da so v nekaj letih doživeli več kot marsikdo v vsem življenju: "Tolaži me vsaj dejstvo, da so bili Mo, Evie in Otis v času nesreče v družbi dedka, najbolj modrega človeka kar sem jih poznal." 

Družina je bila na počitnicah v Amsterdamu, starša sta dopust podaljšala, ker sta želela še nekaj dni na Nizozemskem preživeti sama. 

Komentarjev 1
  • sintesi 07:25 14.avgust 2014.

    kakšna kruta usoda......