Svet
20 ogledov

Starša v virtualnem svetu, hči sestradana

Otroški čevelj Shutterstock
Starša iz Oklahome sta bila tako zaposlena s svojim vzporednim življenjem v spletni igri, da sta povsem zanemarila resnično hčerko.

48-letnega Marka Knappa in 33-letno Elizabeth Pestner so obtožili zanemarjanja in zlorabe otroka, po tem ko je njuna dveletna hčerka končala v bolnišnici.

Ali je umrla?


Deklica je bila ob sprejemu v bolnišnico v kritičnem stanju, tehtala je le slabih šest kilogramov.
Sprejeli so jo v torek, starša sta po nekaj urah zapustila bolnišnico, Elizabeth je osebju dejala, da se vrneta v četrtek, čeprav živita v bližini bolnišnice. Ko je policija v torek zvečer prišla k njim domov, sta ji starša pojasnila, da sta zaposlena z igranjem spletne igre Second Life, poroča Daily mail. Oče naj bi celo le vprašal, ali so jima prišli povedati, da je deklica umrla.

Tako so ugotovili, da je bilo zanemarjanje posledica obsesije z virtualnim življenjem, ki sta ga jemala bolj resno kot resnično življenje. V igri sta se tudi poročila, Elizabeth pa je s prijatelji na Facebooku delila fotografijo z virtualne poroke in ob njej zapisala, da je bila to najboljša noč njenega življenja, ki je ne bi zamenjala za nič na svetu. 




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.