Svet
42 ogledov

Starše bi utegnili kazensko ovaditi

Gorila in deček You tube
Starše štiriletnega otroka, ki je zlezel mimo ograje k gorili v živalskem vrtu v Cincinnatiju, bi utegnila doleteti kazenska ovadba.

Sobotni incident v živalskem vrtu, ki so ga posnele tudi kamere, je sprožil ogorčenje prič in ljubiteljev živali po vsem svetu zaradi "nesmiselne" in "nepotrebne smrti". 

PREBERITE: Ustrelili Harambeja, da bi rešili dečka

180 kilogramov težko gorilo Harambe je interventna ekipa živalskega vrta namreč morala ustrelili, da bi rešila ogroženega dečka, ki je padel v jašek v ograjenem prostoru.

Direktor živalskega vrta Thane Maynard je povedal, da je to prvi primer, da je nepooblaščena oseba prišla v notranjost ograjenega prostora, kjer živijo gorile, odkar so živalski vrt pred 38 leti odprli.

Peticija proti staršem

"Ekipa živalskega vrta je morala sprejeti težko, a pravilno odločitev, ker je tako rešila dečku življenje," je povedal. "Lahko bi se slabo končalo."

Mnogi za incident krivijo neodgvoorne starše in pozivajo, naj se jih kazensko ovadi. Okoli 85 tisoč ljudi je podpisalo peticijo, s katero pozivajo k "Pravici za Harambeja".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 21:47 30.maj 2016.

    A je 7 mrd cloveskih osebkov ogrozena vrsta ali so gorile ogrozena vrsta? Če si padel noter....evolucija. Ogrozenim zivalim v zaporih bi morala pripadati absolutna zascita. Če bi se to zgodilo v naravi,ne recem. Pac otroci padajo pred avtomobile, panihce ...prikaži več ne strelja voznikov, otroci padajo v jaske in otroci padajo med gorile.